Noutăți

Proiectul syndex bruxelles finanțat de comisia europeană, privind informarea, consultarea și participarea reprezentanților întreprinderilor

Afficher l'article en plein écran

Comisia Europeană a acordat finanțare pentru Syndex, împreună cu Federația Europeană a Lucrătorilor din Transporturi (ETF) în vederea informării, consultării și participării reprezentanților de întreprinderi.

train station

Această colaborare are ca scop sprijinirea ETF pentru a-și dezvolta activitățile în favoarea comitetelor europene de întreprindere și participarea lucrătorilor din sectoarele rutier, feroviar, maritim și aviație civilă.

Proiectul este intitulat „Comitete europene de întreprindere în domeniul transportului: o participare mai numeroasă și mai bună a lucrătorilor în prezent!”.

Aproximativ 200 de persoane vor participa la acest proiect și vor fi informați cu privire la legislația europeană în domeniul informării și consultării și vor identifica bunele practici care vor fi împărtășite cu omologii acestora. Valoarea adăugată și inovația acestui proiect vor determina crearea unor noi comitete europene de întreprindere și negocierea/semnarea de noi acorduri pe baza modificării Directivei 2009/38/CE.

Pentru prima dată va fi conceput un program cadru de instruire, care va fi transmis tuturor reprezentanților care se alătură pentru prima dată unui Grup special de negociere (GSN) sau unui comitet european de întreprindere (CEI). Rezultatele proiectului vor fi diseminate atât de către ETF, cât și de Syndex, și o conferință cu liderii de top ai Comisiei Europene și liderii sindicali va asigura proiectului o bună vizibilitate.

>> Aveți nevoie de ajutor pentru a crea propriul comitet european de întreprindere?

Descărcați kitul nostru CEÎ!

Distribuiți acest articol!