Noutăți

Congresul internațional iuf abordează teme sociale actuale și sensibile

Afficher l'article en plein écran

Congresul a fost structurat pe patru teme care vor genera acțiuni pe viitor: locuri de muncă bine plătite, cu respectarea drepturilor și a demnității, locuri de muncă sigure, cu politici democratice și progresiste în privința egalității și a diversității.

IUF congress

IUF se angajează să lupte pentru un climat corect pentru lucrătorii din domeniul alimentar, agricol și hotelier, care se confruntă cu schimbări de climă cu un impact puternic asupra nivelului de trai al lucrătorilor din toate sectoarele IUF și din toate țările.

Tehnologizarea economiei și a societății schimbă agricultura, producția alimentară și turismul prin automatizare, roboți și platforme digitale. Preocuparea IUF și a organizațiilor sale membre constă în faptul că aceste evoluții pun în pericol bunăstarea lucrătorilor, precum și a salariilor și standardelor.

Deoarece lucrătorii imigranți (aproximativ 244 de milioane de persoane din întreaga lume) sunt supuși abuzurilor în muncă și în ce privește drepturile sociale, Congresul a îndemnat organizațiile asociate ale IUF să continue să organizeze lucrătorii imigranți, oferindu-le educația referitoare la drepturile acestora, și consolidarea regulamentelor guvernamentale acolo unde este cazul, pentru a se asigura că lucrătorii imigranți pot avea acces la aceleași drepturi cu ale celorlalți lucrători.

Chiar dacă lucrătorii tineri reprezintă circulația forței de muncă de astăzi și mai ales pe viitor, aceștia sunt slab reprezentați în sindicatele din întreaga lume. Din acest motiv, Congresul îndeamnă sindicatele să își îmbunătățească în primul rând imaginea față de tineret și, mai mult decât atât, să preia inițiativa în problema lucrătorilor tineri, pentru a-i integra mai mult. Printre rezoluțiile de urgență, IUF și-a exprimat solidaritatea și sprijinul față de lucrătorii de la McDonalds din Marea Britanie și Belgia cu privire la decizia lor de a face grevă în data de 4 septembrie pentru cererile lor de salarii mai mari, de condiții de lucru mai bune și pentru dreptul de a intra în sindicat.

Congresul mondial IUF a avut loc la Geneva în luna august și a adunat peste 500 de participanți, care până în prezent, s-a dovedit a fi cel mai important congres, cu cel mai mare număr de participanți.

IUF este compus din 429 de sindicate afiliate din 130 de țări, reprezentând peste 10 milioane de lucrători din sectoarele IUF.

În ceea ce privește comitetul de guvernare, Sue Longley a fost aleasă în mod unanim Secretar General, ca succesoare a lui Ron Oswald, care a ieșit la pensie. Mark Lauritsen de la UFCW America de Nord a fost ales în unanimitate ca succesor al președintelui Hans-Olof Nilsson de la Swedish Foodworkers, care a ieșit la pensie.

Distribuiți acest articol!