Noutăți

EUROPA ARE NEVOIE DE CREȘTERI SALARIALE

Afficher l'article en plein écran

2017 marchează lansarea campaniei ETUC de mare anvergură, „Europa are nevoie de creșteri salariale”.

ETUC campaniei

Printre motivele pentru care ETUC consideră că lucrătorii au nevoie de creșterea salariului se numără faptul că acest lucru va crește economia europeană: creșterea puterii de cumpărare va duce la dezvoltare, investiții și locuri de muncă.

Acest subiect este și mai important, deoarece Europa se confruntă cu o explozie de locuri de muncă. Ediția din 2017 a raportului anual al Comisiei Europene pentru Dezvoltarea socială și a locurilor de muncă din Europa (ESDE) arată că în primul trimestru al anului, 234,2 milioane de persoane erau angajate în UE. Rata locurilor de muncă a depășit nivelul de pre-criză și acum este la cel mai ridicat nivel înregistrat.

Referitor la aceste înregistrări, sindicatele consideră că și portofelul lucrătorilor trebuie să resimtă această creștere.

Campania ETUC vizează punerea în evidență a multor injustiții salariale ce trebuie soluționate prin creșterea salariilor: diferențe salariale între sexe, lucru neplătit sau plătit prost pentru tineri, salarii minime prea mici, și diferența salarială dintre țările cu salariu minim mic și cele cu salariu minim mai ridicat din cadrul UE.

Se face apel la guverne, deoarece acestea vor juca un rol major în creșterile salariale europene, ajutând la crearea unui mediu mai favorabil pentru negocierea colectivă, sprijinind politicile amiabile de creștere salarială, extinderea negocierii colective pentru mai mulți lucrători și se asigură că salariile minime nu sunt mai mici de 60% din salariul mediu pe economie.

Distribuiți acest articol!